2toDrive

2toDrive (16,5 en starten met rijlessen)

Hoe gaat het in zijn werk?

Door 2toDrive kan je nu al eerder beginnen met je rijlessen! Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen voor het rijbewijs B en als je slaagt is dit 1,5 jaar geldig. Vanaf 16,5 jaar kunnen er praktijklessen gevolgd worden en vanaf 17 jaar mag je examen doen voor het rijbewijs B. Wanneer je het rijbewijs hebt behaald mag je tot je 18de alleen rijden onder begeleiding van een coach. Tevens krijg je automatisch het rijbewijs AM (bromfiets), dus dit blijft hetzelfde en je mag dan ook bromfiets rijden nadat je het B rijbewijs hebt behaald.

Even een korte samenvatting welke op leeftijd je wat mag doen bij het begeleid rijden,

Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen (geslaagd 1,5 jaar geldig).

- Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen

- Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen

- Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach.

- Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Voor alle informatie over 2todrive vind je op de website van 2todrive, hier staan alle vragen en antwoorden op hoe het allemaal in zijn werk gaat. www.2todrive.nl

Daarnaast moeten de ouders of verzorgers toestemming geven om aan de opleiding en het begeleid rijden deel te nemen. En dienen zij akkoord te gaan met de begeleiders die gekozen zijn en geregistreerd worden.

Daarnaast is het begeleid rijden alleen geldig binnen Nederland en mag er dus niet op deze wijze in het Buitenland worden gereden.